Elk kind heeft het recht om te stralen!

Kinderprikkeltherapie is specialist op het gebied van hooggevoeligheid en prikkelverwerking. Ze draagt zorg voor meer eenheid en (h)erkenning rondom hoog- en prikkelgevoelige kinderen.

Dit betekent dat ze graag samenwerkt met scholen, leerkrachten en andere disciplines om het systeem rond het hoog- of prikkelgevoelig kind met liefde, begrip en al haar kundigheid, in te richten.

Anouchka Vlijm

Logopedist, coach en SI-therapeut

Mijn naam is Anouchka Vlijm. Ik werk als logopedist, hsp-coach en SI-therapeut in mijn eigen logopediepraktijk Ademklank. Daarnaast ben ik eigenaar/initiatiefneemster van kinderprikkeltherapie.

Ik kan u en/of uw kind helpen met: sensorische informatieverwerking, hooggevoeligheid, weerbaarheid, prikkels en ADHD, autisme en HSP, adem, spraak, taal, eten en drinken, auditieve vaardigheden en anders leren.

Anderen omschrijven mij als: gedreven, gepassioneerd, enthousiast, creatief, analytisch, gevoelig, liefdevol en in het dagelijks leven soms een tikkeltje chaotisch.

Ik werk graag samen met mijn therapiehond i.o. (momenteel zijn wij in training) en natuur…

Meer lezen .

Samenwerking met andere disciplines

Maaike Hazelaar

Oefentherapeut Mensendieck / Kinderoefentherapie en SI-therapie.

Mijn naam is Maaike Hazelaar. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter. In 2013 heb ik mij verdiept in de sensorische integratieproblematiek. Momenteel volg ik een HBO studie toegepaste psychologie met specialisatie kinderpsychologie en pedagogiek.
Ik kan u en/of uw kind helpen met: motoriek in relatie tot sensorische informatieverwerking en de prikkelverwerking gekoppeld aan sociale-emotionele ontwikkeling.
Ik heb een eigen praktijkruimte in Eerbeek op ongeveer 40 minuten van ’t Harde. Daarnaast geef ik ook therapie op scholen. Voor meer informatie zie: http://www.oefentherapie-eerbeek.nl 
 

Rozemarijn Leusink

Pedagoog i.o. 

Mijn naam is Rozemarijn Leusink. Ik ben 21 jaar en studeer dit jaar af als pedagoog. Momenteel loop ik praktijkwerk op een behandelgroep voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of gedragsproblematiek.

Het werken op de groep is erg divers. Ik vind het een uitdaging om het beste bij de kinderen naar boven te halen door hen te stimuleren om tot leren te komen.

Als aankomend pedagoog vind ik het interessant om kinderen te observeren en gedrag te verklaren. Met het schrijven van blogs wil ik voornamelijk kijken naar bepaald gedrag en hoe hier als opvoeder mee omgegaan kan worden. Ik vind het leerzaam om mee te denken met vraagstukken vanuit de praktijk.