Coaching van kinderprikkeltherapie

Kinderprikkeltherapie heeft opleiding, kennis en ervaring op het gebied van SI-therapie, Hsp/hooggevoeligheidscoaching, executieve functies, beelddenken, logopedie, kindertekeningen analyseren, mindfulness en werken met de natuur.

Kinderprikkeltherapie werkt met een eigen ontwikkelde methode, die de prikkelverwerking van buiten naar binnen en van binnen naar buiten in kaart brengt. Dit betekent dat zowel prikkels vanuit de omgeving als vanuit het kind zelf en de interactie daarin, worden bekeken.

Werkvormen en hulp

Verschillende werkvormen kunnen gebruikt worden; spelletjes, tekenen en kleuren en andere creatieve werkvormen, als ook werken in en met de natuur. Afhankelijk van uw hulpvraag of de vraag van uw kind, wordt een passende methode gekozen:

  • Hulp bij anders leren (beelddenken)
  • Hulp bij executieve functies en aandacht en concentratie problemen
  • Hulp bij hooggevoeligheid
  • Hulp bij verwerken van zintuigelijke prikkels
  • Hulp bij ontspannen
  • Hulp bij ontwikkelen van zelfvertrouwen en weerbaarheid

Tijdens sessies is het niet de bedoeling om belastende informatie te bespreken waar uw kind bij is. Zijn er moeilijkheden die u graag vòòr het eerste gesprek wilt bespreken, geeft dit even per mail of telefoon aan, zodat we daar een afspraak voor kunnen inplannen.

Prikkelspreekuur

Voor korte vragen, meer informatie en advies, kunt u ook gebruik maken van het gratis prikkelspreekuur. Hou de website in de gaten voor nieuwe data en meldt u aan via contact…