natuurDe natuur is een uitstekende en interessante leeromgeving voor uw prikkelgevoelig kind. De natuur heeft vele sensorische activiteiten te bieden.

Kinderprikkeltherapie biedt de mogelijkheid om coaching te ontvangen en te leren in en over de natuur. Zelfs leren samen met een hond is mogelijk.

Kinderprikkeltherapie biedt verschillende workshops aan over leren in en over de natuur. Wilt u zich alvast aanmelden of wenst u meer informatie? Stuur gerust een bericht via contact.

Daarnaast biedt kinderprikkeltherapie de mogelijkheid om spraak/taalontwikkeling te verbeteren in een natuurlijke omgeving. Lekker naar buiten en belevend leren staan op het menu.

De bomen groep 

Maak je eigen bomenboek en leer door de seizoenen heen alles over bomen.

Leeftijd:
Geschikt vanaf 5 jaar.

Wanneer:
We komen elk seizoen twee keer bij elkaar om het bomenboek te maken.  Start voorjaar 2019.

Inhoud:
Uitgebreid leren, waarbij verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Taalontwikkeling, beginnende schrijfontwikkeling, beginnende leesontwikkeling gecombineerd met verschillende doe-opdrachtjes in de natuur. Uw kind ontdekt het leven van de boom en leert bomen herkennen. Aan het einde heeft uw kind een zelfgemaakt bomenboek met veel informatie.

Kosten: €12,50,- per uur, inclusief materialen

De vlinder groep

Kinderen leren alles over de magische wereld van vlinders.

Leeftijd:
Geschikt vanaf 5 jaar

Wanneer:
4-5 bijeenkomsten, start voorjaar-zomer 2019 (afhankelijk van het weer).

Inhoud:
Het leven van ei, rups, pop tot vlinder. Vlinders leren herkennen en leren wat vlinders nodig hebben. Het maken van vlinder zoek en doe-opdrachten in de natuur. Afsluiting met een vlindertelling op een dag van de landelijke vlindertelling.

Kosten: €12,50,- per uur, inclusief materialen