Leuk nieuws! Anouchka heeft de cursus dierbegeleider in AAI van Pets4Care gevolgd en met goed resultaat afgerond. Dit betekent dat Anouchka heeft geleerd hoe ze op een verantwoorde manier, samen met haar hond Joya, kan werken binnen haar eigen professie (logopedische behandelingen, SI-therapie en coachingstrajecten) middels AAI.

Joya is nog wel een jonge enthousiasteling en door haar blijheid nog niet geschikt voor elk kind om mee te werken. Joya zal in de praktijk er alleen maar “zijn” of korte spelletjes doen met uw kind om communicatie en/ of vaardigheden te spiegelen en te oefenen.

Joya en Anouchka blijven zich als team ontwikkeling en hebben ook de benodigde tweejaarlijkse evaluatie voor AAI inmiddels voldaan. Joya is geschikt bevonden als therapiehond. Joya en Anouchka zijn sinds januari 2020 een officieel gecertificeerd team.

Waarom samenwerken met een hond tijdens de behandeling

Verschillende studies tonen de laatste jaren steeds meer aan dat leren samen met de natuur en dieren, een positieve invloed heeft op de fysieke en emotionele gezondheid van mensen.

Honden zijn krachtige hulpjes voor kinderen. Honden oordelen niet en creëren geen verwachtingen. Ze zijn eerlijk en leven in het moment. Honden kunnen leuk meegaan in de speelsheid van kinderen. Er ontstaat ontspanning en rust wanneer een kind een hond aait.

Honden leveren daardoor een positieve, rustgevende bijdrage aan de behandeling. De hond doet dit alleen maar, door er te “zijn”. Honden zijn daarom zeer geschikte hulpjes voor onzekere, hoogsensitieve- of prikkelgevoelige kinderen.

Volg je logopedie of coaching en wens je graag een keertje kennis te maken met Joya? Dan kunnen we in overleg een behandeling plannen op locatie Damweg 11.

Wil je Anouchka en Joya volgen? Haar hond Joya heeft haar eigen Instagram. https://www.instagram.com/goldadorjoya/ 

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zonen. Houdt van tuinieren, dieren en natuur. Ervaringsdeskundige en therapeut hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Werkzaam als logopedist, coach en SI-therapeut Ademklank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.