therapiehond

Honden zijn krachtige hulpjes voor kinderen. Honden oordelen niet en creëren geen verwachtingen. Ze zijn eerlijk en leven in het moment. Honden kunnen leuk meegaan in de speelsheid van kinderen. Er ontstaat ontspanning en rust wanneer een kind een hond aait.

Verschillende studies tonen aan dat leren samen met de natuur en dieren, een positieve invloed heeft op de fysieke en emotionele gezondheid van mensen.

Honden leveren daardoor een positieve, rustgevende bijdrage aan de behandeling. De hond doet dit alleen maar, door er te “zijn”. Honden zijn daarom zeer geschikte hulpjes voor onzekere, hoogsensitieve- of prikkelgevoelige kinderen.

Anouchka heeft de cursus dierbegeleider in AAI van Pets4Care gevolgd en met goed resultaat afgerond. Dit betekent dat Anouchka heeft geleerd hoe ze op een verantwoorde manier, samen met haar hond Joya, kan werken binnen logopedische behandelingen, SI-therapie en coachingstrajecten middels AAI.

Coachhond
Joya aan het werk

Joya is een jonge enthousiasteling. Joya zal in de praktijk er alleen maar “zijn” of korte spelletjes doen met uw kind om communicatie en/ of vaardigheden te spiegelen en te oefenen.

Volg je logopedie of coaching en wens je graag een keertje kennis te maken met Joya? Dan kunnen we in overleg een behandeling plannen op locatie Damweg 11.

Wil je Anouchka en Joya volgen? Haar hond Joya heeft haar eigen Instagram. https://www.instagram.com/goldadorjoya/