SI-therapeut

Een goede prikkelverwerking is een hele belangrijke voorwaarde om tot leren te komen.

Wat doet een SI- therapeut?

De SI-therapeut heeft scholing gevolgd rondom prikkelverwerkingsproblemen en doet onderzoekt, geeft behandeling en advies rondom prikkelverwerking.

Samen met ouders bekijkt de SI-therapeut de hulpvraag rondom prikkelverwerking en zal de SI-therpeut in haar paramedisch gebied breder kijken naar de problematiek rondom het kind.

Middels onderzoek, wordt de informatieverwerking van de verschillende zintuigen in kaart gebracht en gelinkt aan alertheid. Een behandelplan wordt vervolgens opgesteld.

SI-problemen kunnen aan de basis staan van andere problematiek; denk hierbij aan motorische problemen, spraak/taalproblemen en eet- en drinkproblemen. Soms kan samenwerking met een andere discipline daarom wenselijk zijn.

De behandeling zal zich richten op het:

  • Het verbeteren van de prikkelverwerking door gedoseerd prikkels aan te bieden tijdens spel.
  • Het verbeteren van het lichaamsbesef en lichaamsschema.
  • Het toepassen van regulatie-technieken, zodat informatie uit de omgeving beter wordt waargenomen om tot meer doelgericht handelen te komen.
  • Het opstellen van een sensorisch dieet voor thuis en school.

Vergoeding

Omdat Anouchka naast hoogsensitiviteitscoach, SI-therapeut, ook logopedist is, kan je met een hulpvraag rondom logopedische problematiek in aanmerking komen voor een vergoeding.

Kiest u voor methode Natuurprikkels? Ook dan kun je in aanmerking komen voor vergoeding. De methode wordt in sommige gevallen gebruikt als methode om logopedische problemen te verbeteren.

Je kunt hierbij denken aan auditieve verwerkingsproblemen, spraak- en taalproblemen en eet- en drinkproblemen. Voor meer informatie verwijs ik je naar haar logopediepraktijk Ademklank.

Written by 

Getrouwd en moeder van twee zonen. Houdt van tuinieren, dieren en natuur. Ervaringsdeskundige en therapeut hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Werkzaam als logopedist, coach en SI-therapeut Ademklank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.