Mijn naam is Anouchka Vlijm, getrouwd en moeder van twee zonen. Ik hou van natuur en ik ben daarom vaak te vinden in onze kruidentuin.

Ik werk als logopedist, hsp-coach en SI-therapeut in mijn eigen logopediepraktijk Ademklank. Daarnaast ben ik eigenaar/initiatiefneemster van methode Natuurprikkels© van Kinderprikkeltherapie.

Anderen omschrijven mij als: gedreven, gepassioneerd, enthousiast, creatief, analytisch, gevoelig, liefdevol en in het dagelijks leven soms een tikkeltje chaotisch.

Ik werk graag samen met mijn therapiehond Joya en natuur…

Hoe het begon

Toen ik in 2010 begon met werken, viel mij op dat veel kinderen met logopedische problematiek, hoog- of prikkelgevoelig waren. Graag wilde ik alles weten over het hoe en waarom en schoolde me daarom breder bij als HSP-coach.

Tijdens het opgroeien van ons eerste zoontje, werden kenmerken van hoogsensitiviteit door psz en school opgemerkt. Ik besefte me dat ik naast een professional, tevens een ervaringsdeskundige werd.

Als professional merkte ik dat er behoefte was aan meer kennis rondom dit thema. Als moeder was ik blij met een juf, die open stond voor deze kennis, waardoor er meer eenheid ontstond tussen thuis en school. Ik zag hoe belangrijk deze eenheid voor hem was.

Onze zoon gaat met veel plezier naar school. Thuis is hij, met zijn zonnige karakter en wijsheid, het stralende middelpunt van ons gezin.

Uiteindelijk is o.a. hij, voor mij, de drijfveer geweest om andere hoog- en prikkelgevoelige kinderen te helpen, zodat zij net zo kunnen stralen als onze zoon. Ik besloot me verder te scholen rondom hooggevoeligheid, coaching en prikkelverwerking in samenwerkingen de natuur. Naast reguliere logopedische scholing heb ik aanvullend daarom nog de onderstaande scholing gevolgd:

Opleiding, kennis en ervaring

– Cursus: What a plant Knows, (kennis over wat planten zien, horen, ruiken, herinneren en kunnen voelen).
– Cursus: Fundamentals of plantbiology, (basiskennis over fotosynthese, groei en bloeien van planten, celstructuur en genetica).
– Cursus: Insects- human interaction (basiskennis over entomologie, kevers, vlinders, bijen in relatie tot ecosystemen).
– Cursus: Dog emotions en cognition, (basiskennis over emoties en cognitie bij honden).
– Vrijwilliger bij IVN (mei 2020- heden)
– Opleiding tot Kinderyoga teacher bij Helen Purperhart (november 2019-heden)
– Filosofie en psychologie van ziekte en gezondheid volgens de natuurgeneeskunde (sept 2019)
– Werken met de natuurelementen (juli 2019)
– Beoefenen van Dru Yoga (2018- heden)
– Dierbegeleider (samenwerken met je hond in AAI) bij Pets4Care (feb + sept 2019)
– Sensorische informatieverwerkingstherapeut (juni 2017)
– Werken met hooggevoelige kinderen (september 2017)
– Kindertekeningen analyseren (juni 2016)
– HSP-coach (juli 2015)
– Kruidengeneeskunde (januari 2014)
– HBO minor opleiden, coachen en training (juli 2009)
– Premaster Taalwetenschappen (2006-2007)
– HBO opleiding logopedie (2005-2009)

Missie en visie

KinderprikkeltherapieMet kinderprikkeltherapie wens ik als iniatiefneemster, het systeem rond het hoog- en prikkelgevoelig kind in samenwerking met dieren, de natuur met liefde, begrip en kundigheid, in te richten.

Dit voor meer (h)erkenning, eenheid en verbinding, zodat het welzijn van kinderen wordt vergroot!

Dus ben je een professional, leerkracht of andere specialist. Kinderprikkeltherapie wil graag samenwerken, neem gerust contact op!

Elk kind, heeft het recht om te stralen!