Yoga

Yoga is geen religie, maar een bewegingsvorm. Yoga zorgt voor meer lichaamsbewustzijn, verbetert de motoriek, de ademhaling en bevordert de concentratie. Tegelijkertijd werkt Yoga activerend. Yoga verbetert het zelfvertrouwen en stimuleert stevig met beide benen op de grond te staan.

Omdat yoga inwerkt op de verschillende onderdelen van de ontwikkeling van kinderen, is yoga een goed middel om te combineren met hoogsensitiviteitscoaching, prikkelverwerkingsproblemen en het stimuleren van de spraak/taalontwikkeling.

Wat is yogatherapie

Middels yogatherapie worden Yoga-houdingen, ademhaling, massage en spel ingezet om therapeutische of coachingsdoelen bij hoogsensitiviteit en prikkelverwerking te behalen.

Middels de natuurprikkelvragenlijst bekijken we welke houdingen en oefeningen passend zijn voor uw kind. U krijgt vervolgens een Yogatherapie spelprogramma geheel afgestemd op de leerdoelen van uw kind.

Yogatherapie is ook te combineren met logopedie. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Meer informatie over yogatherapie.